radenko marinovic-evropsko prvenstvo veteraniRadenko Marinović, trener Džudo kluba Prijedor, ostvario je vrijedan plasman na prvenstvu Evrope za veterane, održanom u Balatonfiredu (Mađarska) osvajanjem petog mjesta u kategoriji takmičara M3 do 90 kilograma.

Učestvovalo je preko 800 učesnika iz svih zemalja Starog kontinenta, a Marinović je branio boje veteranske reprezentacije Bosne i Hercegovine, za koju je svojevremeno nastupao i kao aktivni borac, nosio je i reprezentativni kimono Jugoslavije, a između ostalih klubova, čiji je bio član, radio je i za beogradsku Crvenu zvezdu.

-Bilo je to veoma dobro organizovano, a po jakoj konkurenciji, kvalitetno takmičenje. Problem mi je predstavljala činjenica što već tri mjeseca „vučem“ povredu kičme, ona me je ometala i tokom pripremnog ciklusa, ali i na samom šampionatu – rekao je Marinović.

Ipak, istinskog borca, čovjeka posvećenom lijepom borilačkom sportu to nije spriječilo da ostavi povoljan utisak. Želio je da pruži maksimum, a ostvario je dvije pobjede, doživio dva poraza. Malo je nedostajalo da se u grad na Sani vrati sa medaljom na grudima, iako se i ovako ne pamti ovakav rezultat vrijedan pažnje.

-Prvu borbu izgubio sam od teškog protivnika iz Ukrajine, na kaznu, a u drugom meču savladao reprezentativca Francuske. Najteže iskušenje očekivalo me je potom protiv predstavnika Rusije i glavnog favorita za prvo mjesto. Dobio sam ga, ali obnovio povredu, te sam protiv Holanđanina, iako sam imao priliku da stignem do trećeg mjesta, morao predati meč. Ipak, zadovoljan sam postignutim, jer nije mala stvar biti i peti u evropskim okvirima – zaključio je Radenko Marinović.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Radenko Marinović