atv-penzionerski marketZa prijedorske penzionere važan dan – otvoren je market sa cijenama sniženim samo za njih.

I to u centru grada, u takozvanim “rudničkim zgradama”. Osnovne životne namirnice sada mogu da kupuju od sedam do deset odsto jeftinije. Prve mušterije stigle su odmah nakon što je, simbolično, presječena vrpca koja je, ustvari, papir za fiskalne račune. Time su, šale se, presjekli skupoću.

Za sada je na raspolaganju 250 artikala. Neke cijene od ponedjeljka biće još i niže.

Za litru mlijeka, litru ulja i veknu hljeba, u penzionerskom marketu treba da izdvojite 3,90 maraka. U ostalim trgovinama sve to košta 50 do 60 feninga više.

Nije mnogo, ali znajući primanja najstarije populacije, itekako dobro dođe, kažu u Udruženju penzionera. Podsjećaju da se obavezno u kupovinu ponese lična karta i zadnji ček od penzije.

“Ja se nadam da će to ići dobro, ne sumnjam jer su ljudi ozbiljni. Uostalom, i njima je stalo da to radi, a našim penzionerima da imaju određene pogodnosti”, rekao je Slobodan Brdar, predsjednik Regionalnog udruženja penzionera.

“Ja se nadam, pošto je ovo penzionersko naselje, da će kod nas i dolaziti penzioneri. Isto tako smo donijeli odluku da sladoled za djecu bude po tim niskim cijenama, da se ne diže”, kaže Dušan Brdar, poslovođa marketa.

Zato poručuju penzionerima da, sa čekom i ličnom kartom, slobodno pošalju i unuke u market. Osim za nabavku nekih artikala zbog kojih će morati lično da dođu.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

ATV BL