milibor miljevicFudbaleri Omarske su, pod vođstvom provjerenog i dokazanog trenera Milenka Vulete, odličnim partijama u završnici prvenstva Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad, sa četiri uzastopne pobjede, uz prethodni remi, stigli do visokog trećeg mjesta, a davno su ostvarili cilj, izbjeći borbu za opstanak.

Ipak, u ovom klubu, kao rijetko kojem, vode računa, što ne čine i mnogi iz viših rangova, o evidenciji odigranih utakmica igrača u borbama za bodove, još od osnivanja 1973.godine, ali i da se istaknutim pojedincima oduže na pravi način.

Upravo takav događaj biće priređen u nedjelju kada dočekuju Jedinstvo iz Žeravice.

Naime, karijeru vrijednu pažnje tim susretom završiće legendarni 41-godišnji Milibor Miljević, najbolji prvotimac u istoriji ovog sportskog kolektiva, sa rekordna 353 odigrana meča i 216 postignutih golova.

Na terenu nezadrživ, a van njega skroman i nenametljiv, popularni Milja debitovao je 1996.godine protiv Kozare iz Donjih Orlovaca (1:0), a pored matičnog kluba Omarske, nastupao je jednu sezonu u Rudar-Prijedoru, dok je dvije nosio dres Lijevča iz Nove Topole, u vrijeme kada se takmičilo u prvoligaškoj konkurenciji Srpske.

Uz prigodan poklon Miljeviću, Omarščani će, poslije utakmice, prirediti i svečanu večeru, uz dolazak gostiju iz čitave regije.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com