druzenje sa takaricem (1)Povodom 24. maja, Dana Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“, u petak je upriličeno druženje najmlađih Prijedorčana sa Robertom Takaričem, vojvođanskim dramskim piscem i piscem za djecu.

Takarič objavljuje kod nekoliko izdavača, a često gostuje u školama i bibliotekama, jer umije odlično da uspostavi kontakt sa djecom i tako je stekao veliku popularnost. Kaže, da najmlađi u današnje vrijeme savremene tehnologije, ipak nađu vremena za druženje sa knjigom.

– Mnogo se družim sa djecom i imam utisak da djeca mnogo čitaju. Posebno osnovci i tinejdžeri. To što se priča da djeca ne čitaju, ma to su ljubomorni ovi odrasli, jer djeca više vremena provode uz knjigu, nego oni – rekao je Takarič.

Pored toga što piše za djecu Takarič piše i za tinejdžere po čemu je takođe interesantan.

– Ovo je prva u nizu svečanosti kojima se obilježava Dan biblioteke u Prijedoru, a njen cilj je animirati najmlađe da što više čitaju – rekla je Mara Ećim, direktor Narodne bilioteke “Ćirilo i Metodije”.

Bilo je ovo nesvakidašnje i neobično druženje, jer Takarič voli da animira djecu i izazove ih da glume po čemu su njegove promocije neobične.

Tekst – RTV Prijedor
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

druzenje sa takaricem (2) druzenje sa takaricem (3)