ilustracija-kriminalSpecijalno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Milorada Gligorevića, Željka Đakovića, Bogdana Đukića, Davorina Maksimovića i Dragana Okolića zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Optužnica Gligorevića, Maksimovića, Đakovića, Đukića i Dražena Zoranovića ( koji se nalazi u bjekstvu), tereti da su kao pripadnici zločinačkog udruženja, koje je djelovalo u toku 2014. i 2015. godine na široj teritoriji Republike Srpske, na području opština Modriča, Šamac, Kostajnica, Prijedor, Gradiška, kontinuirano nabavljali, nudili na prodaju, držali, prenosili, posredovali u prodaji i kupovini i prodavali opojnu drogu marihuana, te neovlašteno nabavljali, držali i prodavali vatreno oružje, municiju i eksplozivne materije.

Dragan Okolić optužen je da je sa umišljajem pomagao Gligorević Miloradu u neovlaštenoj prodaji i nuđenju na prodaju supstanci koje su proglašene za opojne droge.

– Od pripadnika zločinačkog udruženja u prethodnom periodu oduzeto je oko 15 kilograma ekplozivnih materija, 3 automatske puške, jedna poluautomatska puška, okviri za automatske puške, veća količina municije za automatsko oružje, tromblonske mine, ručna bomba, kumulativna raketa, detonatorske kapisle, električne detonatorske kapisle i oko četiri kilograma opojne droge marihuana – saopćeno je.

Agencija Patria