javna prezentacija-iskoristiti podsticaje (2)Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” i prijedorska filijala Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske organizovali su danas ovom gradu prezentaciju javnih poziva za korištenje sredstava podrške zapošljavanju i samozapošljavanju.

Riječ je o projektima podrške zapošljavanju u privredi, zapošljavanju i samozapošljavanju djece poginulih boraca Vojske Republike Srpske /VRS/, ratnih vojnih invalida i nezaposlenih demobilisanih boraca VRS “Zajedno do posla”, te zapošljavanju lica iznad 45 godina životne dobi.

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske i Zavod za zapošljavanje Srpske objavili su 4. maja javni poziv za učešće u ovim projektima, koji je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, odnosno do 3. juna.

Vrijednost bespovratnih sredstava Vlada Republike Srpske je 10,3 miliona KM.

javna prezentacija-iskoristiti podsticaje (1)Načelnik Odjeljenja za privredu grada Prijedora Zinajda Hošić rekla je da će ovo odjeljenje organizovati i prezentaciju podsticaja za zapošljavanje i samozapošljavanje iz gradskog budžeta za koje je javni poziv otvoren od 8. maja do 31. avgusta.

Cilj ovih prezentacija je da informacije o dostupnim podsticajima dođu do što je moguće većeg broja subjekata u privrednom i javnom sektoru kako bi što više njih iskoristilo mogućnost da republički ili gradski budžet subvencioniše potencijalna nova zapošljavanja koja su planirali za ovu godinu.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com