ulicne trke-presDvadeset druge međunarodne ulične trke “Prijedor 2015” biće održane sutra u Prijedoru, najavio je zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković.

“Očekujemo učesnike iz desetak zemalja. Smatra se da su ovo najljepše ulične trke na ovom prostoru i najveće su poslije beogradskog maratona”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru i pozvao sugrađane da prate ovaj događaj iz kalendara Evropske atletske asocijacije.

On je dodao da se procjenjuje da je u proteklih 21 godinu kroz cilj protrčalo više od 80.000 takmičara u prisustvu više od 300.000 gledalaca.

Predsjednik Atletskog kluba “Prijedor” Marko Golubović rekao je da je moto trka i ove godine “Volim Prijedor”, a da je promoter Sonja Stolić, desetostruki pobjednik prijedorskih uličnih trka.

“Učesnici dolaze iz BiH, Srbije, Hrvatske, Mađarske i daleke Kenije. Sportski brend grada Prijedora imaće ukupno 24 trke, a takmičiće se ekipe svih kategorija, od najmlađih cicibana, preko djece školskog uzrasta do atletskih autoriteta”, naveo je Golubović.

On je dodao da je prijavljeno 15 seniorki i 18 seniora i da na stazi dugoj 650 metara seniorke trče tri kruga, a seniori sedam krugova.

Organizator trka je Atletski klub “Prijedor”, generalni pokrovitelj grad Prijedor, a pokrovitelj Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com