Okružni sud u Banjaluci osudio je Viktora Jovanovića (39) iz Prijedora na tri godine zatvora zbog pljačke apoteke iz koje je, pod prijetnjom startnim pištoljem, od radnice ukrao 720 KM i lijekove.

Jovanović je oglašen krivim za razbojništvo koje se dogodilo 25. novembra prošle godine u apoteci u ulici Jovana Dučića u Banjaluci. U optužnici se navodi da je Jovanović u vrijeme pljačke bio maskiran kapuljačom i crnom medicinskom maskom. Na rukama je nosio plave medicinske rukavice i bio je naoružan startnim pištoljem ”Еkol Dikl”.

”Ušao je u apoteku u kojoj je radnica S.P. bila sama i upozorio je da ne pokušava ništa jer ima pištolj. Pitao ju je „gdje je sef“ i tražio da mu preda pare. Kada je vidjela pištolj u rukama osumnjičenog, koji je stajao odmah uz nju, iz straha za svoj život iz ladice pulta je izvadila papirne novčanice u iznosu od 720 KM”, navodi se u optužnici.

Nakon što mu je radnica dala novac razbojnik je povikao: ”Daj trodone, daj trodone!“

“Nakon što mu je radnica rekla da ne drže trodone, optuženi je sa pištoljem u ruci tražio da odu u stražnji dio prostorije gdje se nalazila metalna kasa (u kojoj se čuvaju medikamenti za liječenje od zavisnosti), a koja je bila djelimično otvorena. Naredio je radnici da mu preda sve četiri bočice medikamenta ”oramorf”. Nakon što mu je oštećena iz straha za život dala jednu flašicu, on je uzeo i ostale tri, a zatim je uzeo i medikamente „ksalol“, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je razbojnik potom zaprijetio radnici da ne smije zvati policiju. Nakon toga je, s plijenom, pobjegao u krug nekadašnje Hirurgije, preskočivši ogradu visoku 1,5 meta.

”Tu je odbio crnu masku i presvukao se, a onda je pješke otišao prema naselju Obilićevo”, piše u optužnici.

Jovanović je nekoliko dana kasnije uhapšen u policijskoj akciji ”Kameleon”.

Presudom, od njega je oduzeta imovinska korist u iznosu od 720 KM, kao i startni pištolj.

atvbl.rs