Omarska: Drina Zvornik 0:0

Sudija: Vanja Ajder (Omarska)
Gledalaca: 800.

Žuti kartoni: Jaćimović, Rastoka (Omarska) Gavrić, Cmiljanović, Mitrović, Jovićević, Tadić (Drina)

Omarska:
Zgonjanin. Kopanja (Marin), Kralj, Panić (Nišić Đ), Krecelj (Zdjelar), Stojnić, Jaćimović, Jovičić, Nišić L, Kovačević (Rastoka), Domuzin (Sadžak)
Trener: Saša Keranović

Drina:
Marković, Gavrić, Cmiljanović (Krstin), Ilić, Srećković, Bogdanović (Tadić), Mitrović, Jezdić, Jelić (Jokić), Jovićević, Ćulum
Trener: Mile Lazarević

U proljetnoj premijeri pred svojim navijačima Omarska je protiv Drine iz Zvornika odigrala neriješeno 0-0. Svi su očekivali pobjedu Omarske i bijeg sa začelja, ali Drina se pokazala kao dosta dobra i čvrsta ekipa, mnogo bolja nego jesenas i neriješen rezultata nije nerealan.

Može se reći da je najviše uzbuđenja viđeno u prvih deset minuta utakmice. Ključni momenat utakmice dogodio se već u četvrtom minutu. odbrambeni igrač Drine je igrao rukom u šesnaestercu, ali i pored burnih protesta domaćih igrača i brojne publike, sudija Ajder nije pokazao na penal. Možda najočigledniji penal koji nije sviran za Omarsku u ovom prvenstvu. Možda bi taj penal promjenio tok utakmice, ali to nećemo nikada saznati. U petom minutu Jaćimović je šutirao sa desetak metara, ali pored desne stative. U desetom minutu najbolja prilika na utakmici. Kovačević je idealno centrirao sa desne strane, Domuzin je šutirao sa pet metara, golman Marković je na nevjerovatan način reagovao i odbranio taj pokušaj.

Nakon toga, viđena je velika borba na terenu, ali bez pravih prilika. U prvom poluvremenu valja izdvojiti još samo pokušaj Domuzina u 36. minuta, ali je taj šut završio visoko iznad gola.

U drugom poluvremenu viđena je još tvrđa utakmica i još manje prilika. U 56.minutu gosti su imali najbolju priliku. Cmiljanović je umakao pažnji odbrane Omarske, ali je golman Zgonjanin bio oprezan, uspio mu ući u šut i spriječiti ga da dovede goste u vođstvu. Kako se utakmica bližila kraju, Drina se povukla, Omarska je pokušava dugačkim loptama zaprijetiti, ali nije bilo ozbiljnijih opasnosti, jer je odbrana Drina predvođena Ćulumom bila sigurna i neprobojna. Poslednje uzbuđenje viđeno je u 88.minutu, nakon jednog vazdušnog duela u šesnaestercu gostiju Sadžak je ostao da leži na zemlji, ali sudija Ajder ni ovog puta nije pokazao na penal.

Sve u svemu, start kakav Omarska nije očekivala, ali mislim da se nema šta zamjeriti igračima Omarske. Trudili su se, borili i dali sve od sebe. Bitno je da nastave tako, a nadamo se da će i doći i bolji rezultati. Uglavnom, nema odustajanja. I još nešto, imamo bolji međusobni skor od Drine, a prošle godine smo na kraju ostali u ligi zbog jednog gola u Zvorniku. Ko zna? U sledećem kolu Omarska gostuje u Trebinju kod Leotara.

I na kraju, još jedno veliko hvala publici koja je i danas bila dvanaesti igrač Omarske.

FK Omarska