brdo-gomionica (5)OFK Brdo iz Hambarina je u 25.kolu prvenstva Regionalne lige RS-grupa „Zapad“ ostvarilo minimalnu, ali zasluženu pobjedu od 1:0 protiv veoma dobrog tima Naprijed i sa 39 bodova mirno dočekuje u gornjem dijelu tabele posljednjih pet ovosezonskih mečeva.

Bila je to „tvrda“ utakmica u kojoj se vodila velika borba za prevlast na sredini terena. Domaćima su zbog privatnih obaveza nedostajali Branko Ilinčić i Damir Gredelj, pa je ojačana zadnja linija, u kojoj se našao Rajko Pekija, izašavši kao pobjednik iz mnogo vazdušnih duela.

Do prvog udarca na gol čekalo se do 23.minuta. Iskusni Besim Ibričić oboren je nadomak šesnaesterca rivala, a potom „nišanio“ donji lijevi ugao čuvara mreže Banjalučana Slobodana Stjepanovića, koji je odlično intervenisao.

Tri minuta kasnije na suprotnoj strani akciju sovg tima završava Dejan Zarić, ali, poslije njegovog udarca sa 15 metara, lopta pogađa desnu stativu.

Trenutak odluke dogodio se u 29.minutu Asmir Brkić je prihvatio odbijenu loptu od protivničkog igrača i iskosa sa desne strane sa oko 13-14 metara poslao je u suprotan donji ugao za1:0.

I Brkić je u 33.minutu umjesto mreže „zatesao“ stativu, a potom Dejan Mijić tuče preko prečke, a pred sam odlazak na odmor Ibričić je još jednom oprobao šut, no bio je tok lak plijen za Stjepanovića.

U nastavku prvi su zaprijetili gosti koji su igrali otvoreno tokom cijelog susreta u fer i korektnom odmeravanju snaga, uz odlično suđenje. U 58.minutu Stevan Novaković je „raspalio“ po lopti, koja je išla pod samu prečku, ali je kapiten „brđana“ Denis Kardumović sjajno reagovao.

U 81.minutu Ibričićev udarac iz „slobodnjaka“ ponovo brani Stjepanović, a u sljedeć minutu priliku za izjednačenje propušta najistaknutiji pojedinac u sastavu Naprijeda Konstantin Ritan, koji je sve dobro uradio, ali je lopta upućena sa lijeve strane fijuknula kraj suprotne.

Do kraja vrijedi još zabilježiti lijep pokušaj Miodraga Jovanovića sa lijeve strane u 87.minutu, Stjepanović se nije dao iznenaditi, kao i majsotirju Ibričića u posljednjim trenucima. Šteta je što, poslije varki kojima se oslobodio dvojice čuvara, šutiravši kraj istrčalog Stjepanovića, lopta, koju su već svi vidjeli u mreži, nije našla mjesto u mreži.

ALKIĆ OSTAJE U DŽAMIJI

Na klupi domaće ekipE nije bilo dosadašnjeg trenera Mirze Alkića. U protokolu je na tom mjestu bio zaveden golman i kapiten Denis Kardumović.

-Zadovoljni smo bili radom Alkića, ali, iako ima sve sportske reference da bi se uspješno bavio trenerskim pozivom, nije mogao uskladiti svoje obaveze, te ostaje i dalje služiti u džamiji, gdje služu kao imam – rekao je sportski direktor kluba Bahrudin Džamdžić u svojstvu službenog predstavnika tima sa stadiona „Vedro polje“.

OFK Brdo-Naprijed 1:0(1:0)

Hambarine
Stadion „Vedro polje“
Gledalaca: 50
Sudija: Radenko Topalović (Laktaši) 8
Strijelac: Brkić u 29. minuti
Kartona nije bilo

OFK BRDO:
Kardumović 7, Mešić 6,5 (od 85. Kurtović -), Harambašić 7, Pekija 7,5, Đurkić 7, Sarhatlić 6,5 (od 68. Karupović -)Brkić 7,5, Sredić 6,5 (od 85. Jovanović -), Ibričić 7, Kukavica 7
Trener: Denis Kardumović

NAPRIJED:
Stjepanović 7,5, Đukanović 6,5, Jovanović 6,5, Babić 7, D.Đurković 6,5, Tomičić 7, Novaković 7, Kojić 6,5 (od 82. Grahovac -), Ritan 7,5, Zarić 6,5, M.Đurković 6,5
Trener: Milenko Diljević

Igrač utakmice: Asmir Brkić

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com