Uz prepoznatljiv smijeh “HO-HO-HO”, Djed Mraz je stigao u dvorište Područne škole “Desanka Maksimović” u Donjim Garevcima.

Po tradiciji, nije došao praznih ruku, nego sa novogodišnjim paketićima, koje već godinama učenicima obezbjeđuju Muranovići, porodica farmera iz ovog naselja.

“Ova je osma godina kako poklanjamo paketiće učenicima od prvog do petog razreda. Ovog puta, to je 70 novogodišnjih paketića”, naveo je Amel Muranović koji dodaje da je sve krenulo na inicijativu njegovog oca Jusufa i iz želje da obraduju djecu za novogodišnje praznike.

“I moja djeca su pohađala ovu školu. Dvoje sad idu u Prijedor, jedno još uvijek u Donje Garevce, a naredne godine ćemo poslati u ovo područno odjeljenje još jednog đaka prvaka”, ističe Amel.

U ovoj školi cijene humanost i darežljivost ove porodice, jer se tome najmlađi veoma raduju.

“Ovo je već tradicionalna akcija porodice Muranović, koju realizuju otkad su njihova djeca krenula u ovu školu. Oni svake godine organizuju darivanje poklona s Djeda Mrazom. Dosad su paketiće dovozili konji, međutim, ove godine je auto. Djeca se jako obraduju kako poklonima tako i samom događaju i razgovoru s Djeda Mrazom”, ističe učiteljica Ivana Dejanović.

Područnu školu “Desanka Maksimović” u Donjim Garevcima pohađaju 64 učenika.

kozarski.com