Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizovalo je povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, u Centru za obuku u Zalužanima svečani prijem za policijske službenike koji su iskazali visok stepen profesionalnosti i požrtvovanosti u spasavanju ljudskih života.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević uručili su zahvalnice za 36 policijskih službenika iz cijele Srpske koji su tokom obavljanja svojih poslova i zadataka pokazali posebnu humanost.

Među njima su se našli i hrabri policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1, Dejan Maksimović, Srđan Vučkovac, Stefan Ćorić i Miladin Stojančić kao i Stefan Jović, pripravnik 25. klase Policijske akademije raspoređen u PS Prijedor 1.

Brzom reakcijom spasena žena
Policijski službenici Policijske stanice Prijedor jedan Dejan Maksimović i Srđan Vučkovac spriječili su ženu namjeri da skoči sa mosta.

Policijskoj upravi Prijedor je 15. septembra ove godine oko 20.20 časova prijavljeno da se na pješačkom mostu kod splava u Prijedoru nalazi žena sa očiglednom namjerom da skoči u rijeku.

Intervencijom policijskih službenika, na improvizovanom nosaču mosta, ispod ograde, zatečena je žena koju u namjeri da skoči sprečava građanin držeći je za ruku. Brzom reakcijom policijski službenici su je spriječili u namjeri da skoči, te je izvukli na bezbjednu lokaciju.

Spriječen gubitak mladog života
Policijski službenici Policijske stanice Prijedor jedan Stefan Ćorić i Miladin Stojančić i pripravnik 25. klase Policijske akademije, raspoređen u ovu policijsku stanicu, Stefan Jović učestvovali su u spasavanju djevojčice.

Policijskoj upravi Prijedor je 21. novembra ove godine u 10.25 časova prijavljeno da je u blizini splava u Prijedoru sa obale rijeke Sane mlađa ženska osoba ušla u vodu.

Brzom intervencijom patrole u sastavu imenovanih policijskih službenika i ulaskom u vodu Ćorića i Stojančića, spriječeno je da se izgubi još jedan mladi život. Izvukli su je na obalu, a naknadno je utvrđeno da je riječ o maloljetnoj djevojčici.