Sedamnaestu godinu zaredom u Prijedoru se obilježava sjećanje na Vanju Pavlovića, nekadašnjeg talentovanog fudbalera FK „Tukovi“ i SFK „Slavija“, koji je tragično izgubio život u 21. godini u saobraćajnoj nezgodi.

Ovaj mladi Prijedorčanin ostao je vječno zapamćen u srcima drugara iz djetinjstva, ali i onih sa fudbalskih terena, većinom „poniklih“ u mlađim kategorijama “Rudar-Prijedora”, koji iz godine u godinu čuvaju sjećanje na dragog prijatelja.

Prethodnih godina oni su se okupljali ljeti ili zimu, na turnirima i utakmicama na stadionima „Poljana“ i “Tukovi”, u dvorani ili u nekom od prijedorskih balona.

I ovoga puta, Vanjini prijatelji odmjerili su znanje u malom fudbalu.

Ono što je hvale vrijedno je činjenica da se tradicija nastavlja i da djeca Vanjinih prijatelja stasavaju i počinju da učestvuju u ovom obilježavanju zajedno sa svojim očevima.

S obzirom na promjenu parketa u dvorani “Mladost”, ovoga puta se igralo u dvorani “Lasta” a rezultat je, ako i uvijek, bio u drugom planu.

-Lopta se ponovo zakotrljala kao znak sjećanja na našeg prijatelja Vanju kojeg nismo i nećemo nikada zaboraviti. Posjetili smo njegov grob, položili cvijeće te kao i svake godine razmijenili sjećanja na našeg prijatelja sa njegovim najbližima – rekao nam je jedan od redovnih učesnika Memorijala Goran Kecman.

Rajko Pavlović je rekao da je bol za sinom vječna, ali je i lijepo sjećanje i osjećaj da se Vanjini prijatelji, bez obzira na svoje obaveze i planove, već 17 godina okupljaju pod motom „Vanja nije zaboravljen“.

Zanimljivo je da se ovi momci, bez obzira na svoje obaveze i planove, uvijek odazovu, bilo na utakmicu bilo na prigodno druženje koje bude urpiličeno poslije nje.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com