U organizaciji Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor u petak je u Pozorištu Prijedor održan već tradicionalni Nikoljdanski koncert.

S obzirom da udruženje ima sve više sekcija i članova, i ove godine je odlučeno da se održe dva koncerta kako bi se mogli predstaviti svi članovi kao i gosti.

Osim nekoliko folklornih grupa domaćina, nastupili su i oni najmlađi, polaznici Tradicionalno vaspitno obrazovnog centra (TVOC).

Tu su bili i prijatelji i uvijek dragi gosti Udruženja, članovi KUD “Dušan Pantelić” Busnovi, KUD “Milan Egić” Brezičani, KUD “Šarenica” Prijedor, ANI “Lijevče” iz Srpca, Folklorne sekcije Oštra Luka i KUD “Brojanica” Gomjenica.

Svi nastupi ispraćeni su velikim aplauzom prepunog prijedorskog Pozorišta u kojem se sinoć našlo više od 400 gledalaca.

Ipak, moramo naglasiti onaj najveći, poseban aplauz za poseban gest jedne djevojčice, članice Udruženja.

Naime, sedmogodišnja Dunja Babić je u dogovoru sa svojim roditeljima odlučila da ošiša svoju dugu kosu kako bi je poklonila za izradu perika djeci obolјeloj od malignih bolesti.

-Iako nije bilo planirano da se obratim, morao sam to učiniti nakon što sam tokom samog koncerta saznao ovu informaciju. Ono što je uradila Dunja je potez vrijedan javnog spomena i pohvale, i zaslužuje veliko poštovanje – rekao je predsjednik Udruženja Željko Šormaz, nakon čega je uslijedio ogroman aplauz za našu mladu sugrađanku.

Drugi ovogodišnji Nikoljdanski koncert Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor na rasporedu je ove subote na istom mjestu od 19 časova.

Osim folklora i druge grupe polaznika TVOC-a, prisutne očekuju i nastupi muške i ženske pjevačke grupe Udruženja, rekreativno-veteranske folklorne grupe te dječijeg hora “Vilenjak” i ženskog kamernog hora “A vista”.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com