U periodu od 9. do 13. avgusta grad Prijedor biće domaćin jubilarne manifestacije 25. Susreti mladih Republike Srpske, koja će okupiti oko 200 učesnika iz svih krajeva Republike Srpske.

Raznovrstan društveno edukativni i sportski sadržaj za mlade u organizaciji Omladinskog savjeta Republike Srpske, obuhvatiće niz aktivnosti: predavanja o omladinskim aktivnostima i organizovanju i bezbjednosti na internetu i saobraćaju uz simulaciju saobraćajnih nesreća na modifikovanom simulatoru, turistički obilazak grada i Nacionalnog parka Kozara sa održavanjem istorijskog časa u Muzeju Nacionalnog parka Kozara, sportske igre, kvizove znanja, projekciju filmova, organizovano posmatranje nebeskih tijela teleskopima prijedorskog udruženja Sirijus, kao i slobodno vrijeme za kupanje na bazenu u Kozarcu i obilazak grada, a za 12. avgust međunarodni dan mladih, planirano je oslikavanje pojedinih gradskih fasada koje su devastirane neprimjerenim natpisima.

Ovogodišnje 25. Susrete mladih Republike Srpske podržava Kabinet predsjednika Republike Srpske, Ministarstvo porodice omladine i sporta i Grad Prijedor, dok su medijski pokorvitelji RTRS i Glas Srpske.

Svečano otvaranje planirano je dana 9. avgusta s početkom u 19 časova u Ljetnoj bašti Prijedor.

Program otvaranja će obilježiti nastupi mladih prijedorskih vokalnih umjetnica Valentine Grujičić i Katarine Balaban, kao i orkestra harmonika “Sky glory”, a ulaz u Ljetnu baštu je besplatan za sve koji žele svojim prisustvom podržati Susrete mladih.