Predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske Branko Suzić izjavio je danas da je Međuopštinska organizacija saveza slijepih Prijedor u rangu prosječnih, ali da bi mogla znatno više da pruži u svojim programskim aktivnostima s obzirom na kadar i uslove kojima raspolaže.

“Ipak, s obzirom na tešku ekonomsku situaciju i generalno stanje u društvu, danas je vrlo teško i opstati i raditi”, rekao je Suzić novinarima u Prijedoru gdje je prisustvovao izvještajnoj skupštini ovdašnje Međuopštinske organizacije saveza slijepih.

Prema njegovim riječima, Savez slijepih Republike Srpske pokušava da olakša život i da poboljša položaj svog članstva.

“Želim da u narednom periodu daju više inicijative, projekata, aktivnosti i da pokazuju heterogeniji odnos i veće učešće članstva koje je, nažalost, u velikoj mjeri pasivno”, dodao je Suzić.

Član Upravnog odbora Međuopštinske organizacije saveza slijepih Prijedor Slađana Miljević rekla je da je u toku preregistracija ove organizacije u gradsku i da su redovne aktivnosti druženja i pomoć članstvu.

“Imamo redovno finansiranje iz budžeta grada, iz stavke podrška organizacijama koje okupljaju lica sa invaliditetom. Nemamo administrativnog radnika i svi smo volonteri. To je nešto što nam malo koči rad”, dodala je Miljevićeva.

Međuopštinska organizacija saveza slijepih Prijedor osnovana je 1954. godine i danas broji 135 članova.

SRNA