Nakon jučerašnjeg štrajka upozorenja, zaposlene u Informativno-poslovnom centru “Kozarski vjesnik” danas su posjetili gradonačelnik Prijedora, Slobodan Javor i predsjednik Skupštine grada, Igor Kneginjić.

Gradonačelnik je obećao da će problem neuplaćenih doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje biti riješen u što skorijem roku. Naredne godine, kako kaže, može s eočekivati i povećanje plata.

“Potrebna je i finansijska podrška u vezi sa nabavkom opreme. Njihov zahtjev je i da im se povećaju plate. Mi smo se usaglasili da od naredne godine ide povećanje plata. Svima nam je najvažnije da s eodblokira račun i mi ćemo s epotruditi da obezbijedimo sredstva, da radnici mogu dobijati svoje plate”, rekao je Javor.

Iz ove medijske kuće poručuju da neće odustati od svojih zahtjeva, te da će i dalje organizovati štrajkove upozorenja, sve dok oni ne budu i ispunjeni.

“Gradonačelnik nam je obećao da će nam isplatiti sve zaostale obaveze i da će razmatrati mogućnost povećanja plata. Mi i dalje stojimo pri svojim zahtjevima. Tražimo povećanje plate, sistematizaciju rdanih mjesta i ostalo”, istakla je Radmila Radinović Petrović, predsjednik Sindikalne organizacije IPC “Kozarski vjesnik”.

Radnici ove medijske kuće imaju punu podršku Regionalnog sindikalnog centra u Prijedoru. Zaposleni, kažu, imaju puno pravo da se bore za sve ono što ih sleduje po Zakonu o radu.

“Biće im oogućena i besplatna pravna pomoć, u cilju ostvarenja tih prava. Sindikat će upotrijebiti sve vidove borbe za ostvarivanje njihovih prava”, rekla je Snježana Radić, izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Prijedor.

Podsjetimo da se iz gradskog budžeta za rad “Kozarskog vjesnika” na godišnjem nivou izdvaja 400.000 maraka. U ovoj medijskoj kući zaposlen asu 24 radnika.

kozarski.com