Informacije plasirane u medijima o događaju u Ugostiteljsko-ekonomskoj školi Prijedor ne predstavljaju zvaničan stav škole i škola nema saznanja o postojanju “spiska” kojeg pominju mediji, saopštila je danas direktor ove škole Dražena Mršić.

“Želimo istaći da je škola postupila u skladu sa Zakonom o srednjem obrazovanju i Protokolu o postupanju u slučajevima vršnjačkog nasilja među djecom i mladima u vaspitno-obrazovnom sistemu Republike Srpske”, navodi se u saopštenju.

Škola je tokom jučerašnjeg dana obavila razgovore sa učenicima i njihovim roditeljima.

“Zajednički cilj i želja svih nas je da ne doprinosimo destabilizaciji i popularizaciji negativnih dešavanja. Podsjećamo na odgovornost, naročito kada su u pitanju maloljetna djeca o kojima se mora izvještavati sa posebnom pažnjom. Očekujemo da plasiranje informacija u medijima upravo ide u tom pravcu”, navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Prijedor ranije danas saopštila je da je zaprimila nekoliko prijava od nastavnika i roditelja u smislu mogućih prijetnji i uvreda od učenika, da nije lišila slobode nijedno maloljetno lice i da nije utvrdila osnovanost za dalje postupanje policijskih službenika po tim prijavama.

SRNA
Foto – ilustracija