Mještani sela Verići, Gornja Omarska i Bistrica nezadovoljni su planom parcelizacije za izgradnju auto-puta Banjaluka- Prijedor jer će više od 45 stambenih objekata biti porušeno.

Rekao je ovo tokom aktuelenog časa poslanik pokreta „Za pravdu i red“, Đorđe Vučinić koji je upitao ministra saobraćaja i veza Nedeljka Čubrilovića zbog čega je odbio da se sastane sa nezadovoljnim mještanima koji su u više navrata pisali i njemu i predsjedniku Srpske, Miloradu Dodiku.

– Mještani čije kuće trebaju biti porušene predlažu da se trasa pomjeri malo niže i da ide preko javne imovine, čime bi njihovi objekti ostali neporušeni – naveo je Vučinić.

Čubrilović je odgovorio kako nije tačno da mu se neko obraćao da se sastane sa njim, a da je on to odbio. Tvrdi da se sastaje sa svima koji to traže, posebno kada su u pitanju rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

– Znamo da ima problema i uvijek je to tako gdje imate u rješavanju hiljadu nekih slučajeva po imovinsko-pravnom pitanju. Po pravilu neki od tih slučajeva uvijek završavaju na sudu. Tako je to u svim projektima ovakvog tipa i nije ništa neočekivano – rekao je Čubrilović.

On je dodao da trenutno vještaci rade procjene i da će u skladu sa njihovim procjenama donijeti konačnu odluku.

Vučinić se nadovezao na Čubrilovićev odgovor navodeći da je „čudno da svi vještaci utvrde da budući auto-put prođe pored 12 dunuma zemljišta preko kojih je povezana Srebrenka Golić“.

– Imam imena tih ljudi koji su dobili negativan odgovor od vas po pitanju sastanka pa vam mogu proslijediti njihove kontakte. Žalosno je da su se više izborili za svoje ljude hrvatski predsjednik Zoran Milanović i biskup Franjo Komarica jer ni jedna hrvatska kuća neće biti srušena ovom parcelizacijom, a ni bošnjačka, već izgleda samo 45 srpskih kuća – zaključio je Vučinić.

srpskainfo.com