Rudar-Prijedor je pred kraj zimskog prelaznog roka potpisao ugovore sa pet novih igrača.

Najiskusniji je Branislav Tomić koji stiže iz Srbije dok je Edhem Šupuk prošao pripreme u Medulinu sa Prijedorčanima.

Ostala trojica su povratnici u redove “rudara sa Sane”.

Riječ je o Aleksi Dragiću, Nemanji Rakoviću i Veljku Raušu.

Branislav Tomić (28) nam dolazi iz Srbije i igra na poziciji desnog krila. Tomić je igrač koji je samo u Superligi Srbije sakupio 116 nastupa. Dolazi nam iz niškog Radničkog, a nastupao je i za Novi Pazar, Inđiju, Bačku, Metalac i čačanski Borac.

Nemanja Raković (21), igra na poziciji štopera. Nemanja je rođeni Prijedorčanin i “dijete Rudara”, a nastupao je za mladi tim Krupe (U-19). Potom je igrao u Borcu iz Kozarske Dubice, da bi prethodnu sezonu i po nastupao za FK Krupa iz Krupe na Vrbasu.

Edhem Šupuk (20) igra na poziciji centralnog veznog igrača. Momak rođen u Sanskom Mostu, posebno se istakao odličnim igrama na ovogodišnjim pripremama žuto-plavih u Medulinu.

Aleksa Dragić (24) će ponovo nositi žuto-plavi dres. Defanzivni vezni, i po potrebi odbrambeni igrač, nastupao je za Rudar-Prijedor u sezoni 2018/19 i 2020/21, a još je igrao i u Borcu iz Čačka i Slobodi iz Novog Grada.

Veljko Rauš (18), “dijete Rudara”, će takođe pojačati naš vezni red. Veljko je nastupao za mladi tim (U-19) Vojvodine iz Novog Sada, a igraće za naše juniore, i po potrebi će se priključivati prvotimcima.

FK Rudar-Prijedor