Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnice protiv muškaraca čiji su inicijali K.M. iz Krupe na Uni i Š.R. iz Prijedora zbog krađe struje.

U optužnici se navodi da se K.M. od neutvrđenog datuma do 13. januara 2020. godine u Donjem Duboviku kod Krupe na Uni u porodičnoj kući, nakon što je prethodno isključen sa niskonaponske mreže, samovoljno priključio na mrežu i neovlašteno koristio struju tako da nije išla preko brojila, oštetivši banjalučku “Elektrokrajinu” za 2.290 KM.

Za Š.R. se navodi da se od 19. novembra 2018. do 18. novembra 2019. i od neutvrđenog datuma do 7. februara 2020. godine u Donjim Orlovcima kod Prijedora u porodičnoj kući na kojoj ne postoji mjerni uređaj samovoljno priključio na mrežu i trošio struju, oštetivši banjalučku “Elektrokrajinu” za 2.110 KM, saopšteno je iz prijedorskog Okružnog javnog tužilaštva.

Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do tri godine i novčana kazna za onoga ko suprotno važećim propisima priključi elektroenergetske objekte na elektroenergetsku mrežu i pritom struju troši.

SRNA
Foto – ilustracija