mira-gorazde (1)Rukometašice „Mire“ su u 16.kolu prvenstva Premijer lige BiH, kada je to bilo najpotrebnije, pokazale svoje pravo lice i u najboljoj ovosezonskoj igri ostvarile petu pobjedu.

Savladale su kvalitetnu petoplasiranu ekipu „Goražda“ sa sa 27:16 i napravile veliki korak ka opstanku.

Naime, Prijedorčanke su sada izbile na osmo mjesto na tabeli, poslije poraza Izviđača kod kuće od mostarskog Zrinjskog (25:28) i imaju 15 bodova, dva više od pomenutog rivala iz Ljubuškog.

Od samog početka izabranice trenera Ljubice Ivetić kontrolisale su igru i rezultat, prije svega odličnom odbranom, kojom je komandovala golman Ena Briševac i u 14. minutu imale su šest golova prednosti (10:4), da bi na odmor otišle sa vođstvom od 14:7.

I u nastavku iskusna Nevena Lukač, iako je bila čuvana od protivničkih igračica, i saigračice nastavile su u istom ritmu i jedini pad imale su od 38. minuta (17:9) kada gošće za četiri minuta smanjuju na 17:12.

mira-gorazde (2)Tada je Briševčeva ponovo na sceni, a odgovornost na sebe preuzimaju u napadu i Dunja Kunovac, Adrijana Damjanović i sestre Jelena i Dragana Mutić, iako sve djevojke zaslužuju pohvale.

U ekipi Goražda, uz najefikasniju rukometašicu susreta Aminu Oputar, pohvale zaslužuje Amanda Marić i Ema Radmilović na golu.

-Ušle smo u utakmicu sa mnogo motiva i maksimalno shvativši ozbiljnost protivnika, ali i situacije u kojoj smo se našle. Od prvog do posljednjeg minuta nismo se opuštale i trijumf izražen ubjedljivom razlikom nije izostao – rekla je jedna od najboljih igračica „Mire“, pouzdana na crti, pivot Jelena Mutić.

Prijedorčanke nakon ove sigurne pobjede očekuje mirna pauza za vikend, u takmičenju bh. elitnih ženskih klubova, jer su slobodne, zbog izbacivanja banjalučkog „Vrbasa“, a potom će, bez većeg psihološkog opterećenja i moranja ugostiti „Zrinjskog“ iz Mostara.

Mira: Goražde 27:16(14:7)

Prijedor
Dvorana „Mladost“
Gledalaca: 150
Sudije: Dejan Berjan i Igor Kurteš (obojica iz Istočnog Sarajeva)
Sedmerci: Mira 4(4), Goražde 5(3)
Isključenja: Mira 4 minuta, Goražde 10 minuta

MIRA:
E.Briševac-19 odbrana, J.Briševac, Karačić, Kunovac 3, Damjanović 4, Suvajac, Tintor 2, Kararić 3, Grahovac, Dojčinović, D.Mutić 3, Lukač 3, Sladaković, J.Mutić 4, Došen 5, Gligorević-3 odbrane
Trener: Ljubica Ivetić

GORAŽDE:
Šovšić, Marić 3, Velić, Smajlović, Alikadić 1, Kostić, Katić 2, Halimić 1, Radmilović-15 odbrana, Faković, Balić-2 odbrane, Oputar 9
Trener: Ibrahim Popović

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

mira-gorazde (3) mira-gorazde (4) mira-gorazde (5) mira-gorazde (6) mira-gorazde (7) mira-gorazde (8)