Svečano otvaranje izložbe grafika pod nazivom “Crno Crni”, autora Miloša Vučena zakazano je za četvrtak, 10.11.2022. u 19:00 časova u prostorijama JU Muzej Kozare.

Miloš Vučen rođen je 26.08.1995. godine u Prijedoru, Akademiju Umjetnosti u Banjoj Luci upisuje 2014. godine, te istu završava 2018. godine u klasi profesorice Gorice Miletić Omčikus na odsjeku Likovni smjer – Grafika, gdje stiče zvanje diplomiranog likovnog umjetnika, grafičara i profesora likovne kulture. Trenutno student na Master studijama na Likovnom odsjeku, smjeru Grafika, u klasi profesora Milana Krajnovića.

Tokom studija na Akademiji dobitnik pohvala i nagrada na predmetima Crtanje, Plastična anatomija i Grafika, kao i tri pohvale za postignuća na predmetu Grafika u tehnici duboke štampe, dobitnik pohvale i nagrade Kulturnog centra UDAS za izlaganje samostalne izložbe, dobitnik Zlatne plakete Banskog Dvora 2018. godine za postignuća u grafici i nagradu za izlaganje samostalne izložbe. Autor je dvije samostalne izložbe, više puta učestvovao u nizu kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.