U Gornjoj Lamovitoj završeni su radovi na asfaltiranju pristupnog puta u dužini 1,3 kilometra, koji povezuje mjesnu ambulantu, prostorije mjesne zajednice, osnovnu školu i poštu.

Vrijednost radova je 93.000 KM koje je u potpunosti finansirala Vlada Republike Srpske.

Ovu lokaciju danas je obišao gradonačelnik Slobodan Javor koji je istakao da je ovo mjesto gdje gravitira veliki broj mještana ovog naselja te izrazio zadovoljstvo što je inicijativa za asfaltiranje potekla upravo od mještana.

“Mještani su ti koji treba da određuju i postavljaju uslove i prioritete, šta je to bitno za njihovu mjesnu zajednicu. Gornja Lamovita je živo selo, a odlučili smo se da uradimo ovaj dio zbog velike frekventnosti. Tu je pošta, ambulanta, škola koju pohađa 300 učenika”, rekao je Javor.

On je rekao da je ovo još jedan u nizu pokazatelja odlične saradnje republičkog i lokalnog nivoa vlasti, koja će biti nastavljena i u narednom periodu.

“Posebno mi je drago što sam video da su počeli radovi i na izgradnji dječijeg igrališta, a kao što je svima poznato Grad je prošle godine započeo jednu divnu akciju Za srećno djetinjstvo i za nepune dvije godine izgradili smo ukupno 34 igrališta zahvaljujući našim privrednicima “, rekao je Javor.

On je najavio da će nakon Gornje Lamovite, infrastrukturni radovi biti realizovani u Omarskoj i Jelićkoj kao i u drugim naseljima, ukoliko to vremenske prilike dozvole.

Mještanka Gornje Lamovite Aleksandra Stupar Radić rekla je da je asfaltiranje puteva bitno za ostanak ljudi na selu.

“Drago mi je baš što je prostor oko škole, ambulante i pošte asfaltiran i očekujem i dalje da ćemo nastaviti sa asfaltiranjem, sa gradnjom sela, sa rasvjetom”, dodala je ona.

Mještanin Radomir Sekulić zahvalio se gradonačelniku Javoru i njegovom timu i rekao da prethodna vlast nije imala sluha.

“Nadamo se da će u skorije vrijeme biti još nekih projekata od strane grada i mjesne zajednice”, dodao je on.

prijedorgrad.org