rudar prijedor-tekstilac-najavaU teškoj nedjelji, u kojoj je Rudar-Prijedor imao u prvenstvu Prve lige Republike Srpske gostovanje Krupi u Krupi na Vrbasu, a potom odigrao prvi susret polufinala Kupa RS u Velikoj Obarskoj protiv bijeljinskog Radnika, u subotu je na redu novi ispit za izabranike šefa stručnog štaba Zorana Bujića.

„Rudari sa Sane“ od 15 časova dočekuju u Ljubiji ekipu Tekstilca iz Dervente.

-Dobrom igrom protiv Radnika u kojoj smo imali više lijepih prilika, pa rezultatom i ne možemo u potpunosti biti zadovoljni, stvorili smo dobar ambijent pred dolazak Tekstilca. Mali problem nam predstavljaju povrede Siniše Saničanina i Filipa Arežine, ali se nadamo da će biti spremni, a tu su i Dragan Ristić, Edvin Hamzić i Njegoš Despotović, jer nisu imali pravo nastupa u Kupu RS. Jedno je sigurno, dugo sam bio igrač u prvoligaškoj konkurenciji Srpske i prvnestvo nikada nije bilo ovako neizvjesno, tako da, nezavisno od plasmana, i posljednji na tabeli može da pobijedi prvog, pa moramo biti oprezni – kaže pomoćni trener Prijedorčana Saša Keranović.

Razlog više za maksimalnu mobilnost zeleno-crni imaju, prisjećajući se jesenjeg poraza (0:2) na gostovanju Dervenćanima.

-Nema nepoznanica za nas kada je u pitanju Tekstilac. Imaju dobru ekipu sa iskusnom odbranom, čvrstom sredinom i kvalitetnim napadom. Istakli smo kandidaturu za borbu za ulazak u Premijer ligu BiH i nova pobjeda se nameće kao imperativ. Obećavam u ime svih saigrača da ćemo se truditi da odigramo borbeno sa dosta trčanja, a vjerujem da neće izostati i dopadljiva i efikasna igra, kao u prva dva meča kod kuće, samim tim i tri boda – naglasio je jedan od najiskusnijih igrača Rudar-Prijedora, koji sebe nikada ne štedi, Nebojša Šodić.

Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com