U Donjoj Dragotinji su u toku radovi na asfaltiranju dva putna pravca u zaseocima Brdo i Stojnići ukupne dužine 1.350 metara.

Novi put će dobiti 25 domaćinstava, a riječ je o mlađoj populaciji.

“U ovom selu broj mladih raste, ne rasipaju se. I treba raditi ovakve stvari, kako bi se omladina zadržala”, rekao je Zdravko Marjanović, predsjednik Savjeta MZ Donja Dragotinja, koji se zahvalio Gradskoj upravi što im je riješila dugogodišnji problem.

Radove je obišao i gradonačelnik Slobodan Javor, tom prilikom poručivši da se putevi rade tamo gdje ima naroda, a u ovim naseljima je to slučaj.

“Ovo je nastavak onoga što smo počeli početkom godine. Od tad, kad su to dozvoljavali vremenski uslovi, mi radimo u kontinuitetu i radićemo do kraja godine. Naravno, ukoliko nas vrijeme posluži. Želimo da stavimo tačku na asfaltiranje. Da se to završi, i nebitno je da li je izborna ili neizborna godina. Izbori su bili prije 15 dana, a mi od tada nastavljamo sa aktivnostima koje smo planirali za ovu godinu”, istakao je Javor.

Kada se završe radovi u Donjoj Dragotinji, počinje se raditi na poručju Omarske, Gradine i Lamovite, a putna infrastruktura radiće se i u Vrbicama, Topoliku, Aerdodromskom naselju i Janjića pumpi, poručeno je iz Gradske uprave.

“Već sutra smo u Gradini, gdje nastavljamo sa asfaltiranjem puteva. Sve je spremno, tampon je postavljen, i sutra će izvođač radova nastaviti sa tim poslovima. U narednom periodu ćemo, u zavisnosti od građevinske sezone, izgraditi sve one puteve koje smo obećali prije same kampanje. I očekujemo da ćemo kompletan projekat završiti do proljeća i početkom ljeta naredne godine”, rekao je Dragoslav Kabić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove.

Vrijednost radova na izgradnji putnih pravaca u Donjoj Dragotinji je 190.000 KM.

prijedorgrad.org