Sa srpskim piscem trenutno najpopularnijih knjiga za djecu Stefanom Mitićem-Tićmijem upoznali su se i sjajno zabavili najmlađi Prijedorčani. Mališani su sa pažnjom slušali njegova djela, a posebno ih je zanimalo kako se postaje pisac.

“Lijepo nam je bilo na ovom druženju. Jedva čekam da naučim da čitam, da pročitam što više knjiga”, rekao je Gorčin Šobot.

“Ja sam Akiko” i “Kaput od mahovine” samo su neka od nagrađivanih knjiga Stefana Mitića, koje su osvojile srca mališana širom regiona. Ovaj mladi pisac iz Leskovca često voli da kaže da piše za djecu i osjetljive. Kako ističe, ne propušta priliku da se druži sa najmlađima.

“Volim i pozorište i film, a ovo druženje je jedna vrsta literarne lepote. Druženja sa klincima zaista prijaju. Divna prilika da dođem u Prijedor i da obeležavanje Nedelje deteta učinimo što lepšim”, rekao je Mitić.

Mitićeve knjige su među najčitanijim i u Narodnoj biblioteci “Ćirilo i Metodije”, koja je organizovala književno veče za najmlađe.

“Njegova biografija je impresivna, a on je heroj ulice, to djeca koja prate njegov rad sigurno znaju. Njegove knjige za djecu su zaista najčitanije, zato smo ovo druženje sa najmlađima priredili u okviru obilježavanja Nedjelje djeteta. Ovom prilikom pozivamo najmlađe sugrađane da sutra posjete “Karneval zabave” u Pozorištu Prijedor, gdje će se predstaviti i naša biblioteka”, rekla je Gordana Vila, direktor Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije”.

kozarski.com