Vlada Republike Srpske poklanja rudnik “Ljubija” pojedincu za džeparac u iznosu od 50 miliona maraka, izjavio je potpredsjednik DNS-a Duško Ivić, komentarišući jučerašnju odluku skupštine akcionara po dokapitalizaciji “Ljubije”.

Ivić kaže da SNSD i “korumpirana vlast u Republici Srpskoj” želi da proda odnosno pokloni rudnik” Ljubija” privatnom licu za jedan džeparac i na taj način da zaustavi rudarenje u gradu Prijedoru, te da time onemogući život i perpsektivu građana grada Prijedora, te regije i čitave Republike Srpske.

“50 miliona KM je džeparac za takvo bogatstvo. Zamislite vi koja je to neodgovorna vlast koja daje odnosno poklanja prirodne resurse pojedincu, otima od građana Republike Srpske budućnost I perspektivu. Nije nikakvo čudo što imamo problem demografije u Srpskoj. Nije ni čudo što mladi ljudi odlaze. Po ovoj pljačkaškoj privatizaciji vide se da Vlada Republike Srpske poslije 2022. godine smatra da u Republici Srpskoj treba da bude potop i da ne treba niko da živi”, istakao je Ivić.

rtvbn.com