U toku je izgradnja trotoara u četiri ulice koje okružuju Osnovnu školu “Petar Kočić” i Vrtić “Đurđevak” u naselju Urije.

To je posebno obradovalo roditelje čija djeca pohađaju ovu obrazovnu ustanovu.

“Obezbjeđenje saobraćajne infrastrukture predstavlja jedan od bitnih preduslova za sigurnost djece u saobraćaju. Mi, roditelji, zahvalni smo svim relevantnim institucijama na ovoj inicijativi, jer će, izgradnjom trotoara, sigurnost učenika biti na puno višem nivou”, rekla je Milena Gnjatović-Simatović.

Dužina trotoara je 560 metara, a širina dva metra.

Izvođač radova je preduzeće “Prijedorputevi”, odakle najavljuju da bi, u narednih sedam dana, trotoar trebalo da bude završen u ulicama Svetozara Markovića, Petog korpusa, Bratstva i jedinstva, te Krajiških brigada.

Radove je obišao gradonačelnik Slobodan Javor koji je rekao da su mještani Urija, nakon više od decenije, dočekali da se realizuje ovaj projekat.

“Građani su se, s tim u vezi, u više navrata obraćali prethodnoj gradskoj vlasti, gdje nisu imali sluha za njihove zahtjeve. Frekvencija đaka na ovom području je izuzetno velika, jer OŠ “Petar Kočić” pohađa oko 1.200 učenika. S obzirom da nam je bezbjednost djece najvažnija, odlučili smo da nam izgradnja trotoara na ovom potezu bude jedan od prioriteta”, rekao je Javor.

On je dodao da vrijednost radova iznosi 74.000 KM, te da ovaj projekat predstavlja rezultat saradnje lokalnog i republičkog nivoa vlasti.

Po Javorovim riječima, zahvaljujući sredstvima Vlade RS, Grad će do kraja godine realizovati bitne projekte, među kojima završetak sportske dvorane u Omarskoj, za šta su obezbijeđena dva miliona KM, kao i milion KM za početak izgradnje kanalizacione mreže u ovom naselju, te sufinansiranje izgradnje Parohijskog doma.

“Pored toga, tu je izgradnja vodovodne mreže u Velikom Palančištu, Kavaništu i Starom Voćnjaku. Ta naselja će, zahvaljujući Vladi RS, dobiti vodu. U narednom periodu raspisaćemo tender za rekonstrukciju i izgradnju putnih saobraćajnica širom grada”, rekao je gradonačelnik Prijedora.

kozarski.com