Priliku da izlože svoje proizvode imali su članovi udruženja okupljenih u Poljoprivrednom klasteru “Una-Sana”, na Sajmu domaće hrane, koji je održan u Oštroj Luci.

Domaće je bolje, domaće je zdravije, domaće je kvalitetno, to je poruka koju su proizvođači prijedorske regije poslali sa obale rijeke Sane, gdje je sajam održan.

Jedan od ciljeva sajma bilo je druženje i razmjena iskustava između proizvođača, kao i promocija domaćih proizvoda koji su, po riječima organizatora, kvalitetniji i zdraviji.

“U prethodnom periodu domaći proizvodi uopšte nisu morali biti u fokusu. Jer smo svi većinom i jeli domaće i nama je to bilo sasvim prirodno. Međutim, pod pritiskom proizvoda koji dolaze sa strane, domaći proizvod je izgubio svoje mjesto na tržištu. I mi se trudimo maksimalno, da ga vratimo na mjesto koje zaslužuje. Ovo jedna od manifestacija kojih će biti u narednom periodu, gdje promovišemo isključivo domaću proizvodnju i domaće proizvode”, rekao je menadžer Poljoprivrednog klastera “Una-Sana”, Siniša Slijepac.

Poljoprivredni klaster “Una-Sana” kroz sve zadruge i udruženja okuplja oko 1.500 proizvođača.

kozarski.com