Prilikom posjete prijedorskom “Vodovodu” u okviru Dana otvorenih vrataučenici Osnovne škole ”Jovan Cvijić” iz Brezičana vidjeli su kako se upravlja sistemom vodosnabdijevanja, utvrđuju kvarovi na vodovodnoj mreži i vrši laboratorijska analiza vode.

Nastavnici svakodnevno pričaju učenicima o značaju vode za život.

”Već smo spominjali dosta zagađivanje i zaštitu voda i mislim da je veoma korisno što je organizovano na ovaj način da učenici dođu i vide sav taj proces i prečišćavanja i odakle voda dolazi i da vide koliko je to ustvari jedan složen proces”, rekla je Sanja Obradović, nastavnik biologije u Osnovnoj školi ”Jovan Cvijić” Brezičani.

Dani otvorenih vrata u prijedorskom “Vodovodu” organizovani su s ciljem da se učenicima i građanima približi rad ovog preduzeća.

”Pripremili smo četiri kratka filma u trajanju od tri do četiri minuta. Jedan je kako doći do vode, drugi je distribucija vode, treći je kanalisanje i odvođenje otpadnih voda i četvrti je kvalitet vode. To je prilagođeno uzrastu od prvog do devetog razreda”, naveo je Vlado Reljić, direktor ”Vodovoda” Prijedor.

Za tri dana, koliko i traju “Dani otvorenih vrata” u “Vodovodu”, ovo preduzeće trebalo bi da posjete učenici iz 12 škola sa područja grada.

kozarski.com