U proširenje rasvjete na području Prijedora prošle godine iz lokalnog budžeta uloženo je oko 160.000 KM. Iz Gradske uprave poručuju da će biti nastavljene ove aktivnosti čim se se završi tenderska procedura za održavanje i proširenje rasvjete.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Orlovača, Ranko Jakovljević priča da je rasvjeta uvedena u desetak ulica u naseljima Vrbice i Nova Orlovača.

-To su Vlašićka ulica Šumadijska, Krfska, Miloševačka, Ulica Jasenovačkih žrtava, Pounjska, Vrbavska, Nevesinjska i u ovoj godini smo uspjeli da uradimo rasvjetu u Ulici Dušana Pantelića. U posljednje dvije godine ovdje je došlo do male eksponzije što se tiče rasvjetnih tijela u Mjesnoj zajednici Orlovača jer se godinama nije ulagalo ovdje iako je ova Mjesna zajednica bila jedna od najaktvnijih u gradu Prijedoru-rekao je Jakovljević.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove, zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove grada Prijedora Dragoslav Kabić kaže da će lokalna vlast ispuniti opravdane zahtjeve za uvođenje rasvjete.

-Zahtjeva ima dosta, ali ako ste imali priliku da u noćnim satima prođete gradom Prijedorom i oklonim naseljima vidite da je dosta toga osvjetljeno. Mi smo u proceduri objavljivanja tendera za održavanje i proširenje rasvjete na teritoriji garda Prijedora i čim se ta procedura završi mi ćemo dalje ići u proširenje mreže onako kako to Odjeljenje smatra da treba da se uradi, gdje treba da se uradi i po zahtjevima građana –naveo je Kabić.

kozarski.com