Na adresu našeg portala stiglo je Saopštenje za javnost Gradskog odbora Stranke demokratske akcije Prijedor koje vam prenosimo u cijelosti.

Saopštenje za javnost

Gradski odbor SDA Prijedor najoštrije osuđuje i smatra neprimjerenim vrijeđanje građana Grada Prijedora bez obzira na identitet, a što smo bili svjedoci prilikom sramnog vrijeđanja građana hrvatske nacionalnosti od strane zamjenika gradonačelnika Grada Prijedora Žarka Kovačevića za vrijeme Uskršnjih praznika.

Kao nosilac javne funkcije, zamjenik gradonačelnika predstavlja Grad Prijedor ispred svih građana bez obzira na nacionalna, vjerska, rodna, politička ili druga opredjeljenja.

Kako bi se distancirali od ovakvih pojava u društvu sa kojima se vrijeđa drugi narod, Gradski odbor SDA Prijedor osuđuje ovakav čin i traži od Žarka Kovačevića, da iz civilizacijskih i moralnih razloga podnese neopozivu ostavku na funkciju zamjenika gradonačelnika Grada Prijedora.

Pozivamo sve naše sugrađane da i dalje zajednički gradimo povjerenje i suživot u našoj multietničkoj sredini uz sve moguće poštovanje i uvažavanje, bez obzira na šovinističke ispade pojedinaca.

GO SDA Prijedor

Foto – ilustracija