Poljak Alan Banašek je pobjednik četvrte etape biciklističke trke Beograd-Banjaluka, koja je vožena od Doboja do Prijedora.

Ova etapa je najduža od svih pet na trci.

Drugo mjesto pripalo je Davidu Peru iz slovenačke Adria Mobila, dok je treću poziciju osvojio Patrik Rajsig iz njemačke ekipe Maloja Pušbajkers.

Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka, u kojoj učestvuju takmičari iz 16 zemalja, među kojima su SAD, Kanada, Novi Zeland, Slovenija, Bugarska, Italija i Francuska, startovala je 13. aprila.

Novi vlasnik žute majice na trci “Beograd – Banjaluka” je biciklista belgijskog tima Tarteleto Lener Tužel koji je pomalo iznenađujuće “presvukao” Jakuba Kačmareka.

– Prvi put sam ovdje i jako mi se sviđa. Poslije jučerašnjeg dana mislili smo da nam je drugo mjesto najviši mogući domet, ali smo ipak uspjeli da dođemo do prve pozicije u generalnom plasmanu. Mislim da imamo jako snažan tim i nadam se da ćemo uspjeti iskontrolisati, ali će bez sumnje biti interesantno – naglasio je Tužel.

Banašek nije bio previse srećan zbog trijumfa jer njegov tim nije sačuvao majicu.

– Vidio sam šansu i iskoristio priliku da napadnem. Bila je sjajna atmosfera na cilju koja mi je dala dodatnu snagu. Ljudi u Prijedoru su bili vrlo prijateljski nastrojeni. Ipak, žao mi je što nismo uspjeli da zadržimo majicu mom timskom kolegi Kačmareku.

Plavu majicu obukao je Jonas Rap iz njemačkog Hrinkova, crvenu Marijuš Vold iz belgijskog Tarteljeto Isoreksa, a zelenu Alan Banašek koji je bio pobjednik i prve etape.

srpskainfo.com