Stanko Vujković je novi predsjednik Upravnog odbora FK Rudar-Prijedor.

Epilog je to 16. Skupštine kluba koja je večeras održana u sali direkcije preduzeća RŽR “Ljubija” u našem gradu.

Nakon četiri odlaganja predstavnici tri glavna sponzora, Grad Prijedor, ArcelorMittal Prijedor i RŽR “Ljubija” Prijedor, konačno su se uspjeli dogovoriti o imenu prvog čovjeka kluba.

Skupštini je prisustvovalo 28 od ukupno 33 delegata.

Usvojene su i izmjene i dopune Statuta kluba da Upravni odbor umjesto dosadašnjih pet činiti 11 članova.

Na Skupštini je imenovano devet članova Upravnog odbora i to: Stanko Vujković-predsjednik, Mladen Jelača-potpredsjednik, Žarko Kovačević-potpredsjednik, Dražen Vrhovac, Halid Muslimović, Ognjen Hrnjak, Aleksandar Topić, Aleksandar Savić i Zoran Šormaz.

Prema riječima Vujkovića, u narednom periodu će biti izabrana i preostala dva člana.

Govoreći o prvim potezima na mjestu predsjednika on je rekao da će osnovni cilj nove uprave biti apsolutna stabiliziacija kluba po svim elementima.

-Prvo ćemo se pozabaviti ovim takmičarskim dijelom u narednih par dana. Potom slijedi apsolutna inventura po svim segmentima i onda idemo u proceduru infrastrukturnog, kadrovskog, organizacionog, finansijskog i svih drugih elemenata koji će ovaj klub staviti u poziciju da da više nikada ne smije doći u ovakvu situaciju u kojoj se sada nalazi. Posebno težište će biti na samoodrživosti kluba i omladinskom pogonu. Postoji ponuda prijatelja iz Mađarske gdje će se sa njima praviti omladinski pogon i tako praviti samoodrživost kluba i da više niko nikada ne bude rob nikoga ni bilo čega – rekao je Vujković.

Odgovarajući na pitanje o tome da li će trenutni trener Srđan Marjanović ostati na klupi do kraja sezone, on je rekao da će se i o tome razgovarati, ali će na klupi sigurno biti neko ko može nositi teret ovog vremena, ovog ambijenta i ove lokalne zajednice.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com