Jak vjetar u subotu je uništio dio nadstrešnice na Gradskoj tržnici. Zakupci traže da se ovaj problem hitno riješi, jer kako kažu, roba koju prodaju mora biti zaštićena od sunca i kiše. U upravi Gradske tržnice svjesni su problema. Podsjećaju da je prošle godine raspisan tender za rekonstrukciju krova, ali da izvođač radova koji je prošao na tenderu nije potpisao ugovor, uz opravdanje da planirana sredstava ne pokrivaju nagli skok cijena građevinskog materijala. U ovom preduzeću kažu da bi rekonstrukcija koštala oko 21.000 KM i očekuju da će s tim poslom krenuti što prije.

“Nadamo se, jer je ovo vanredna situacija, da će Grad po hitnom postupku riješiti ovo pitanje. Naročito, jer je ovo je udarni period za nas, kad se javljaju prodavci cvijeća, rane rasadničke proizvodnje, proizvoda iz plasteničke proizvodnje, da zakupe prostor”, kaže direktor Gradske tržnice, Darko Zgonjanin.

Iz Gradske uprave potvrdili su da je planirano da se ove godine izvrši rekonsrtrukcija nadstrešnice. “Ponovo smo planirali u budžetu za 2022. godinu, sredstva za rekonstrukciju nadstrešnice. Međutim, došlo je do povećanja cijena na tržištu i trenutno je u proceduri izmjena plana javne nabavke, nakon čega se nadamo da ćemo u što kraćem zakonskom roku provesti proceduru javne nabavke i završiti rekonstrukciju dijela nadstrešnice koja je oštećena u olujnom nevremenu”, rekao je Rade Rosić, načelnik Odjeljenja za privredu i preduzetništvo.

A do tada, prijedlog je da se zakupci presele na Zelenu pijacu na Pećanima, mada je pitanje koliko bi zakupaca na to pristalo, kažu u Gradskoj tržnici.

kozarski.com