Ansambl Pozorišta Prijedor danas je premijerno izveo predstavu za djecu “Crvenkapa” prema tekstu Igora Bojovića i u režiji Aleksandra Pejakovića.

Dramski pisac i scenarista Igor Bojović, koji je i direktor Pozorišta “Boško Buha”, rekao je Srni da je sve dovoljno dobro urađeno i da je uživao dok je gledao predstavu.

Zadovoljstvo urađenim nakon današnje premijere nije krio ni režiser Aleksandar Pejaković, koji je posebno istakao činjenicu da se ovoj pozorišnoj kući vratio nakon 13 godina.

– Ovdje je bila moja prva predstava, diplomska i želio bih da ponovo izrazim zahvalnost tadašnjem direktoru Zoranu Barošu – istakao je Pejaković i dodao da je imao i malu tremu jer je u ovom pozorištu imao priliku da gleda sjajne predstave.

Vršilac dužnosti direktora Pozorišta Srđan Knjeginjić rekao je novinarima uoči premijere da publiku treba samo odnjegovati i da je plan da svake godine bude urađena bar jedna dječija predstava.

Radnja “Crvenkape” smještena je u kuhinju srednjeg vijeka gdje glumci imaju slobodu da od svih predmeta prave predstavu.

U predstavi su igrali Srđan Knjeginjić, Mirela Predojević, Zorica Јojić, Željko Kasap, Želimir Rivić, Dean Batoz, Sabina Halilović, Јelena Seksen i Siniša Vučićević.

Predstava, koja je namijenjena uzrastu iznad pet godina, prvu reprizu će imati u nedjelju, 10. aprila, u podne.

SRNA