novi parking-ulica save kovacevica (1)U ulici Save Kovačevića u Prijedoru otvoreno je novo parkiralište sa 20 novih parking mjesta.

Šef Odsjeka za saobraćaj i parkinge Aleksandar Jeftić potvrdio je da je parking izgrađen na osnovu praćenja stanja na terenu i analize potrebe za parkiranjem u užem centru grada.

„Došli smo do zaključka da je trenutno najveći problem nedostatak parking prostora izražen u ulici Save Kovačevića od semafora do zgrade „plavi soliter“, tj. u zoni zgrade `Metro`“, istakao je Jeftić.

On je dodao da ova stambeno-poslovna zgrada sa velikim brojem stanova i poslovnih prostora, kao i okolne zgrade, pa i zgrada „plavi soliter“ svakodnevno imaju potrebu za parkiranjem velikog broja vozila.

„U ovoj zoni od sada je na raspolaganju bilo dvadesetak uređenih parking mjesta, a stvarne potrebe su i nekoliko puta veće. Zbog toga svakodnevno je bilo prisutno parkiranje vozila na kolovozu, trotoaru i zelenoj površini što je stvaralo značajne probleme u odvijanju saobraćaja vozila i kretanju pješaka“ potvrdio je Jeftić.

Izgradnjom ovog parkirališta obezbijeđeno je novih 20 parking mjesta, a investicija iznosi oko 16.000 KM.
Novoizgrađeno parkiralište za sada neće biti pod naplatom.

Naplata parkiranja u Prijedoru se trenutno vrši na 572 parking mjesta, putem 20 parking automata.

Tekst – prijedorgrad.org
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
novi parking-ulica save kovacevica (2) novi parking-ulica save kovacevica (3) novi parking-ulica save kovacevica (4)