U okviru 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigran je derbi začelja između FK Radnik i FK Rudar Prijedor. Konačan rezultat utakmice glasio je 0:0.

Prva šansa vidjela se u sedmoj minuti utakmice, kada je Radnik zaprijetio, ali je od svega bio samo korner. Radnik je bolje otvorio susret, a Rudar je zaprijetio tek u 14. minuti, međutim centaršut Marmata iz slobodnog udarca je bio jako loš.

Loš teren u Bijeljini je uslovio susret, pa velikih šansi u prvom poluvremenu nije bilo. Najbolja šansa za Radnik viđena je u 22. minuti kada je Ristanović šutirao, ali je Šćekić odbranio.

Najbolja šansa za goste iz Prijedora bila je u 30. minuti kada je golman Muminović napravio grešku, ali je Marmat nije iskoristio. Do kraja prvog poluvremena više prilika nije bilo, pa je ostalo 0:0 na pauzi.

U drugom poluvremenu ubjedljivo najveću šansu na susretu imao je Rudar u 62. minuti utakmice kada je Mandić odigrao do Jakupovića, ali je ovaj promašio prazan gol. Radnik je zaprijetio nekoliko minuta kasnije, ali udarac Pantelića je otišao pored gola.

U 75. minuti utakmice gosti iz Prijedora su ostali sa desetoricom fudbalera na terenu nakon isključenja zekanovića. Radnik je mogao iskoristiti i igrača više u 84. minuti utakmice, ali je Motika zakomplikovao situaciju pred golom Rudara i propustio priliku da bude heroj svog tima. Na kraju fenjeraši su samo podijelili po jedan bod, te će bodove spasa tražiti u narednim kolima.

FK Radnik: Muminović, Sušić, Popara, Vasić, Urošević, Ristanović, Živković, Đorić, Pantelić, Šubert, Hasukić.

FK Rudar: Šćekić, Pekija, Pavlović, Mandić, Sajak, Hodžić, Amoah, Zekanović, Jakupović, Marmat, Redžić.

sport1.oslobodjenje.ba
Foto – ilustracija