skupstina grada prijedoraOve srijede, 18. marta, sa početkom u 10:00 časova, biće održana 25. sjednica Skupštine grada Prijedora.

Nakon Aktuelnog časa, na Dnevnom redu će se naći Izvještaj o radu Gradonačelnika i Gradske uprave grada Prijedora za period od 01.01. – 31.12. 2014. godine.

Pažnju javnosti će izazvati i Prijedlog Odluke o Programu uređenja gradskog građevinskog zemljišta za 2015. godinu, Prijedlog Odluke o utvrđivanju osnovice za izračunavanje visine rente u 2015. godini, Prijedlog Odluke o utvrđivanju prosječne cijene troškova pripremanja gradskog građevinskog zemljišta za 2015. godinu, Prijedlog Odluke o utvrđivanju prosječnih jediničnih cijena radova komunalne i druge javne infrastrukture i uređenja javnih površina, Prijedlog Odluke o visini troškova uređenja gradskog građevinskog zemljišta za 2015. godinu, Prijedlog Odluke o utvrđivanju prosječno ostvarene naknade troškova uređenja gradskog građevinskog zemljišta za 2015. godinu te Prijedlog Zaključka o utvrđivanju Nacrta Regulacionog plana zone uz magistralni put M-15 Prijedora – Kozarska Dubica i dijela naselja Urije.

Pred odbornicima lokalnog parlamenta naćiće se i Prijedlog Rješenja o razrješenju direktora Javnih ustanova čiji je osnivač grad Prijedor: Dječiji vrtić „Radost“ Prijedor,Centar za socijalni rad Prijedor i Sportska dvorana „Mladost“ Prijedor kao i Prijedlog rješenja o imenovanju direktora pomenutih Javnih ustanova.

Na Dnevnom redu se nalaze i Informacija o realizaciji Programa zajedničke komunalne potrošnje za 2014. godinu, Prijedlog Programa zajedničke komunalne potrošnje za 2015. godinu, Informacija o realizaciji Godišnjeg plana izgradnje (asfaltiranja) lokalnih puteva, nekategorisanih puteva i ulica na području grada Prijedora za 2014. godinu, Prijedlog Godišnjeg plana održavanja, zaštite, rekonstrukcije i izgradnje lokalnih puteva, nekategorisanih puteva i ulica na području grada Prijedora, Izvještaj o radu Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“ Prijedor za 2014. godinu, Prijedlog Odluke o utvrđivanju Programa upotrebe sredstava od boravišne takse grada Prijedora za 2015. godinu kao i Referati iz imovinsko – pravne oblasti.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com