merhametKao što je na nedavnoj Izbornoj skupštini Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“ Prijedor i obećao, novoizabrani predsjednik Elvis Redžić dao se u akciju kako bi ova organizacija „stala na noge“.

Novi predsjednik ovog društva se obreo u Gradskoj upravi Prijedora gdje je razgovarao sa ljudima iz rukovodstva.

-Imao sam jako kvalitetan i koristan razgovor u prijedorskoj Gradskoj upravi. Ono što me posebno raduje je činjenica da su i ovdje prepoznali značaj „Merhameta“, organizacije koja pomaže socijalno ugroženima, starima, bolesnima i svima onima kojima je pomoć potrebna. Dobili smo obećanje o pomoći a nadam se da zajedno možemo raditi na dobrobit naše lokalne zajednice – potvrdio nam je Elvis Redžić.

On je dodao da će se „Merhamet“ uskoro naći u novim prostorijama.

Inače, na nedavno održanoj Skupštini izabran je novi Upravni odbor koji čine: Elvis Redžić-predsjednik, Muharem Avdagić-potpredsjednik, Mesudija Selman, Smajil Šumić, Sabiha Turkanović, Jasmin Okić i Sabahudin Musić.

U Nadzorni odbor su ušli: Nusreta Sivac-predsjednik, Nedim Kazić i Ahmet Rešidović dok su članovi Suda časti: Adnana Hodžić-predsjednik, Alma Semanić i Nešreta Kulašić.

Na Skupštini je jednoglasno usvojen Izvještaj o radu kao i Finansijski izvještaj za period 28.03.2011. – 28.02.2015. godine.

Prvi čovjek prijedorskog „Merhameta“ se nada kako će uskoro ponovo početi sa radom i zdravstvena ambulanta u koju se obraćalo više od stotinu osoba, uglavnom starijih Prijedorčana bez porodičnog staranja, težeg socijalnog stanja i bez zdravstvenog osiguranja, da im se pruže osnovne medicinske usluge i lijekovi.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Ahmet Rešidović