fosterPolicijski službenici Službe za suzbijanje organizovanog kriminaliteta i Centra javne bezbjednosti Prijedor doostavili su izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka protiv lica D.B., P.S. i D.M. zbog zloupotrebe prilikom fakturisanja lijeka “Foster” od 180 doza.

Lice D.B. je u 2012. godini ispisalo određeni broj recepata za lijek “Foster” od 180 doza na ime pacijenata za koje je utvrđeno da nisu imali zabilježene posjete u evidenciji protokola i svojim kartonima.

Na ovaj način apoteka iz Prijedora je ostvarila protivpravnu imovinsku korist u iznosu 25.198,96 KM, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Za lice P.S. postoji sumnja da je, za vrijeme obavljanja dužnosti odgovornog lica u apoteci iz Prijedora, izvršilo krivično djelo “poslovna prevara”, na štetu Fonda zdravstvenog osiguranja /FZO/ Republike Srpske.

Prijavljeni je osumnjičen da je prikazivanjem lažnih činjenica prilikom poslovanja u 2011. i 2012. godini oštetio FZO Republike Srpske za 38.397,16 KM.

Za lice D.M. postoji sumnja da je, za vrijeme obavljenja poslova i zadatka zaposlenog u apoteci iz Prijedora, izvršilo krivično djelo falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, odnosno da je unosilo u falsifikovane recepte za lijek “Foster” od 180 doza neistinite podatke, te takve recepte ovjerilo svojim faksimilom i potpisom.

SRNA
Foto – apteka.framar.bg