U okviru priprema za nastavak sezone u Premijer ligi BiH, Rudar-Prijedor je juče u Umagu odigrao prijateljski susret sa slovenačkim prvoligašem, ekipom Domžala.

Tim koji naredne srijede nastavlja svoje prvenstvo i kojem je ovaj susret bio “generalna proba” deklasirao je Prijedorčane rezultatom 7:0.

S obzirom da su “rudari sa Sane” u četvrtak igrali sa Slobodom a da ih danas očekuje finale Medulin Kupa sa Radnikom iz Bijeljine, trener Tešić je izveo postavu bez glavnih prvotimaca i nosilaca igre.

Na meču sa Domžalama priliku je pružio mlađim igračima i onima koji imaju manju minutažu, a za Prijedorčane je nastupilo i nekoliko igrača koji su stigli na probu.

Ako se vidi rezultat i način na koji su primljeni pojedini golovi, može se slobodno reći da su ti igrači razočarali.

Za Prijedorčane su nastupili Saša Lužin, Zoran Topolović, Nenad Bursać, Uroš Milenković, Ratko Mandić.

Činjenica da su skoro svi ovi igrači odigrali samo jedno poluvrijeme, najbolje govori koliko je trener Tešić bio zadovoljan prikazanim.

Ako ima nešto pozitivno iz ovog prijateljskog meča onda je to činjenica da je ekipa Domžala, iako je skoro do samog kraja igrala sa najboljom postavom, u drugom poluvremenu postigla samo jedan pogodak i to na samom početku nastavka.

U ovom periodu igre sa nekoliko odličnih intervencija istakao se mladi golman Aleksa Trninić.

Tekst – www.prijedordanas.com
Foto – FK Rudar-Prijedor