Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru podiglo je optužnicu protiv muškarca čiji su inicijali H.N. za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti koje je počinio slanjem prijetećih poruka preko “Fejsbuka” ženi iz Novog Grada čiji su inicijali Z.J.

Uoptužnici se navodi da je H.N. 10. novembra prošle godine sa profila kojeg koristi pod imenom Hans Huzejrović ispod objave Z.J. napisao komentar “Napiću vam se krvi na slamku”, nakon čega ga je oštećena pozvala na mobilni i pitala zašto joj piše ružne komentare “da svi gledaju”, a on joj odgovorio da “oni provociraju njega i njegovu suprugu”.

Ponovo joj je uputio prijetnju da će im se “napiti krvi”, te da će doći i “sve ih pobiti”, na šta mu je oštećena rekla da će pozvati policiju, a on opsovao i nju i policiju.

Članom 150 stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana je novčana kazna ili kazna zatvora do dvije godine za onoga ko ugrozi sigurnost nekog lica ozbiljnom prijetnjom da će njega ili njemu blisko lice lišiti života, teško tjelesno povrijediti, lišiti slobode ili oteti ili nanijeti zlo podmetanjem požara, eksplozijom ili nekom drugom opšteopasnom radnjom ili sredstvom.

SRNA – srpskainfo.com