Filip i Sara učenici srednje Muzičke škole ,,Savo Balaban”,već više od 10 godina sviraju klavir i harmoniku. Kako kažu, to im je bila želja u djetinjstvu i zbog toga su odlučili da školovanje nastave u pravcu muzike. Dnevno vježbaju i do četiri sata, a to koliko su uspješni i talentovani pokazuju brojne nagrade sa raznih muzičkih takmičenja. Talentovanim učenicima pomažu i nastavnici koji se trude da ih što bolje pripreme za muzičko takmičenje.

”U klasi svaki profesor odabere učenike koji su svojim radom u prethodnom periodu pokazali da su spremni i da mogu da izađu na takmičenje. Obično prije takmičenja su određene kompozicije koje se izvode. Potrebno je nekoliko mjeseci da se taj program pripremi”, istakao je nastavnik i profesor Muzičke škole, Dragan Marinković.

Ponosan na svoje učenike i radnike je i direktor Muzičke škole. Uvijek je tu da podrži sve što oni svakodnevno rade. Sve s ciljem da iz ove škole izađu kao brojne, prethodne generacije koje su se pokazale kao talentovane i uspješne.

Učenici Muzičke škola ,,Savo Balaban” trenutno se pripremaju za Republičko takmičenje koje bi trebalo biti održano u martu u Banjoj Luci. Ova škola trenutno broji 378 učenika.

kozarski.com