Na području grada Prijedora i opštine Oštra Luka na virus korona pozitivno je 26 učenika i isto toliko nastavnika u osnovnim i srednjim školama.

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Aleksandar Milješić kaže da je na virus korona pozitivno 11 učenika i 11 nastavnika. Isto toliko nastavnika je u izolaciji, te 55 učenika srednjih škola. O broju zaraženih razgovaralo se i na današnjem sastanku Aktiva direktora 14 osnovnih škola u Prijedoru i tri škole u Oštroj Luci. Predsjednik ovog Aktiva Zdravko Budimir kaže da nijedno odjeljenje nije u izolaciji.

“Prema podacima koje su škole dostavile trenutno su u izolaciji 93 učenika i imamo 15 pozitivnih učenika. Kada je u pitanju nastavno osoblje imamo 15 nastavnika koji su pozitivni na virus korona, a trenutno ih u izolaciji nema”, rekao je Budimir.

Sa polaskom u drugo polugodište đake i prosvjetne radnike dočakala su i nova pravila u vezi sa karantinom i izolacijom.

Službenik za informisanje Doma zdravlja Prijedor Ivana Šalabalija objašnjava da djeca koja su u prošlih šest mjeseci bila pozitivna na virus korona ne moraju da budu u karantinu.

“Ukoliko djeca nisu bolovala od kovida za njih karantin traje 10 dana. Ako je dijete u izolaciji o daljem postupanju u njegovom liječenju odlučuje ljekar u kovid ambulanti”, rekla je ona.

kozarski.com