U Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u toku je kriminalistička obrada lica čiji su inicijali M.M. iz Prijedora osumnjičenog za ucjenu, nakon koje će biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor odlučiće o stavljanju prijedloga za određivanje pritvora.

U toku pretresi prostorija koje koristi Munjiza: Prijedorčanin koji je ucjenjivao Dalibora Pavlovića “pao” u akciji “Provajder” – FOTO

Ovo lice uhapšeno je u Prijedoru u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, a pod nadzorom i rukovođenjem Okružnog javnog tužilaštva.

“Na zahtjev osumnjičenog M.M., oštećeno lice, koje je i podnijelo prijavu protiv njega, predalo mu je novac na dogovorenoj lokaciji u Prijedoru, nakon čega je lice lišeno slobode”, rečeno je u prijedorskom Tužilaštvu.

Uhapšen zbog ucjene “teške” 10.000 KM: Prijedorčanin Marko Munjiza zaslužan za smjenu Pavlovića pao nakon tajne istrage

Tokom pretresa vozila pronađeno je prethodno obilježenih 10.000 KM, a u pretresu stana nađeni su tehnički uređaji, dokumentacija i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokazi u daljem toku istrage.

Iz tužilaštva navode da je osumnjičeni novac tražio u zamjenu da ne objavljuje sadržaje koji bi mogli štetiti oštećenom.

U Prijedoru uhapšen Marko Munjiza – FOTO

Riječ o krivičnom djelu ucjena iz člana 233 Krivičnog zakonika Republike Srpske kojim su propisane kazne zatvora u rasponu od šest mjeseci do 15 godina.

SRNA