Školsko zvono jutros je označilo početak drugog polugošdita za osnovce i srednjoškolce u Republici Srpskoj. U svim osnovnim i srednjim školama nastava je počela redovno, uz pojačano poštovanje epidemioloških mjera.

– Nastava je krenula prema ustaljenom rasporedu časova, uz primjenu svih važećih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo RS. Naravno, mi ćemo konstantno pratiti i razvoje epidemiološke situacije – rekao nam je Zdravko Budimir, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola regije Prijedor.

Nastava je redovno počela i u svim prijedorskim srednjim školama, u z poštivanje epidemioloških mjera s tim da će se inistirati na nošenju maski u školama, što je ranije bila preporuka, naveo je Aleksandar Milješić, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola grada Prijedora.

– U toku su aktivnosti oko prikupljanja informacija o učenicima koji se nalaze u izolaciji ili su zaraženi korona virusom. Kad se podaci prikupe biće predani gradskom Štabu za vanredne situacije, te će se uz konsultacije sa resornim ministarstvom donositi odluke da li je potrebno preći na onlajn nastavu ili ne – izjavio je Milješić.

kozarski.com