mira-borac-prijateljska (8)Rukometašice „Mire“, koje brane pobjednički trofej u Kupu BiH, osvojen na završnom turniru održanom u gradu na Sani, u prvoj utakmici četvrtfinala odmjeriće večeras u 19.45 časova u Mostaru snage sa ekipom „Lokomotive“.

Prijedorčanke žele da u gradu na Neretvi ostvare povoljan rezultat za revanš na svom terenu, 25. marta, kako bi stigle do željenog cilja, plasmana u polufinale.

-Prošlog decembra smo, u okviru 10. kola prvenstva Premijer lige BiH, gostujući „Lokomotivi“ doživjeli poraz od pet golova razlike. Mostarke su sezonu, kao i mi, počele u podmlađenom sastavu sa domaćim igračicama. U proljetni dio ušle su bez četiri najiskusnije igračice, koje su nosile najveći teret, ubjedljivo su poražene od banjalučkog „Borca“. Mi smo pobjedom nad trećeplasiranom „Katarinom“ dobili na samopouzdanju, iskusniji smo i uigraniji nego jesenas, iako moramo biti oprezni, jer Kup takmičenje donosi dodatni motiv i uvijek su moguća iznenađenja – rekla je trener „Mire“ Ljubica Ivetić.

Problem Prijedorčankama predstavlja činjenica da golman Ena Briševac, koja je u subotnjem susretu izašla iz igre, osjeća bolove u kičmi i pitanje je koliko će biti spremna da pomogne svojim klupskim drugaricama. Stoga Biljana Kesar, zadužena za rad sa čuvarima mreže, čini sve kako bi što bolje na psihološkom planu pripremila darovitu Mariju Gligorević za iskušenja koja je očekuju.

N.Đerić/A.Drakulić – www.prijedordanas.com