Petnaestu godinu zaredom u Prijedoru je obilježeno sjećanje na Vanju Pavlovića, nekadašnjeg darovitog fudbalera FK „Tukovi“ i SFK „Slavija“, koji je tragično izgubio život u 21. godini u saobraćajnoj nezgodi.

Ovaj mladi Prijedorčanin ostao je vječno zapamćen u srcima drugara iz djetinjstva, ali i onih sa fudbalskih terena, većinom „poniklih“ u mlađim kategorijama Rudar-Prijedora, koji iz godine u godinu čuvaju sjećanje na dragog prijatelja.

Prethodnih godina oni su se okupljali u ljeto ili zimu, na turnirima i utakmicama na stadionima „Poljana“ i “Tukovi”, u dvorani ili u nekom od prijedorskih balona.

Ovoga puta, Vanjini prijatelji odmjerili su znanje u malom fudbalu u dvorani “Mladost” a rezultat je bio u drugom planu.

-S obzirom da lani nismo imali utakmicu zbog situacije sa koronom, ovoga puta se lopta ipak zakotrljala. Vanju nismo i nećemo nikada zaboraviti. Posjetili smo njegov grob, položili cvijeće te kao i svake godine razmijenili sjećanja na našeg prijatelja sa njegovim roditeljima i braćom – rekao nam je jedan od redovnih učesnika Memorijala Goran Kecman.

Rajko Pavlović je rekao da je bol za sinom vječna, ali je i lijepo sjećanje i osjećaj da se Vanjini prijatelji, bez obzira na svoje obaveze i planove, već 15 godina okupljaju pod motom „Vanja nije zaboravljen“.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com